4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Entrecote met paddenstoelen, rucola en balsamicosaus

Entrecote met paddenstoelen, rucola en balsamicosaus

ingrediënten


20 min
4 personen
20 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

250 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

25 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 bakjes entrecotes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de entrecotes aan beide kanten met zout en peper en bestrijk ze met een kwastje olijfolie. Verwarm de oven voor op 150ºC. Verdeel de rucola over 4 borden.
  • 2 Verwarm een grillpan en gelijktijdig de olijfolie in een koekenpan. Gril de entrecotes aan beide kanten 2 minuten en roerbak ondertussen op hoge stand de paddenstoelen met de knoflook in de olie.
  • 3 Leg de entrecotes op een bakplaat en de paddenstoelen erbij. Houd dit warm in de oven. Blus ondertussen de grillpan af met de wijn en azijn en laat in enkele minuten op hoge stand inkoken tot de helft. Voeg de koude boter toe en schud de pan tot de boter is opgelost en de saus licht gebonden is. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Snijd de entrecotes in dikke plakken en verdeel over de borden. Schep de paddenstoelen erbij en giet er een lepeltje saus overheen. Serveer direct.

wijnadvies

Kies het rood waar u zin in heeft. Een klein voorzetje? Domaine Pech Tavernier, Montalto Sangiovese/Syrah, Koopmanskloof Cabernet Sauvignon Fairtrade of Viña Maipo Carmenère.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 36 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté