- 1 Wrijf de entrecotes in met een mengsel van limoenrasp en -sap gemengd met de rode peper, de knoflook, de olijfolie en eventueel een klein scheutje rode wijn en laat even intrekken.
- 2 Rooster het vlees 3-4 minuten per kant op een hete barbecue.
bereidingstip
Maak een rub van gemberpoeder, gemalen komijn (djinten), korianderpoeder (ketoembar), kurkuma en kaneelpoeder en bestrooi het vlees hiermee. . Meng groene pesto met enkele druppels balsamicoazijn, knoflook en oregano of tijm en wrijf het vlees hiermee in.
wijnadvies
Al heeft een barbecue vaak vele gezichten, toch is er sprake van één ultiem bijpassende rode wijn: Shiraz. Dat wordt dus genieten met Monastier, Yellow Tail of biologische Eco Balance. Toch behoefte aan wat meer frissigheid? Dan is ook rosé een prima keuze. Om in shiraz-sferen te blijven: Sensas of de biologische Eco Balance.