4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Entrecote met peper en limoen

Entrecote met peper en limoen

ingrediënten


20 min
4 personen
1 scheutje rode wijn
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

500 gram ribeyes
4 entrecotes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Wrijf de entrecotes in met een mengsel van limoenrasp en -sap gemengd met de rode peper, de knoflook, de olijfolie en eventueel een klein scheutje rode wijn en laat even intrekken.
  • 2 Rooster het vlees 3-4 minuten per kant op een hete barbecue.

bereidingstip

Maak een rub van gemberpoeder, gemalen komijn (djinten), korianderpoeder (ketoembar), kurkuma en kaneelpoeder en bestrooi het vlees hiermee. . Meng groene pesto met enkele druppels balsamicoazijn, knoflook en oregano of tijm en wrijf het vlees hiermee in.

wijnadvies

Al heeft een barbecue vaak vele gezichten, toch is er sprake van één ultiem bijpassende rode wijn: Shiraz. Dat wordt dus genieten met Monastier, Yellow Tail of biologische Eco Balance. Toch behoefte aan wat meer frissigheid? Dan is ook rosé een prima keuze. Om in shiraz-sferen te blijven: Sensas of de biologische Eco Balance.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 35 gram