4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Entrecote met rodewijnsaus

Entrecote met rodewijnsaus

ingrediënten


40 min
4 personen
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 gedroogde vijgen

dit product is niet beschikbaar

4 verse vijgen

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter rode port 

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter volle rode wijn

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

4 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

4 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

4 entrecotes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

keukengaren

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 100ºC.
  • 2 Verhit de boter op een lage stand in een koekenpan. Zet zodra de boter bruist de entrecote-rolletjes rechtop in de pan en bak een paar minuten zachtjes aan op het vetrandje.
  • 3 Leg de rolletjes vervolgens op hun zijkant, wentel ze door de boter en braad alle kanten iets aan.
  • 4 Zet rechtop in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en zet in de oven.
  • 5 Roer de aanbaksels in de pan los en voeg de sjalotten toe. Bak ze op een lage stand in circa 4 minuten glazig en voeg de vijgen toe. Giet de ingekookte portwijn erbij en breng al roerend aan de kook.
  • 6 Schakel de warmtebron uit en roer de koude boter erdoor tot de saus licht gebonden is. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de saus direct bij de entrecote op een voorverwarmd bord.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 30 gram