- 1 Breng de spliterwten en bouillontabletten met 2 liter water aan de kook in een grote (soep)pan.
- 2 Voeg de karbonades en het zuurkoolspek toe en kook zachtjes circa 30 minuten.
- 3 Roer de prei, knolselderij en aardappels erdoor en kook zachtjes circa 30 minuten verder. Roer regelmatig zodat de soep niet aanbrandt.
- 4 Voeg de laatste 15 minuten van de kooktijd de rookworst toe.
- 5 Schep al het vlees uit de pan. Snijd het in stukjes of plakjes en roer het samen met de bladselderij weer door de soep.
- 6 Verdun de soep als deze te dik is eventueel met een scheutje warm water of bouillon.
- 7 Dit recept is lekker met roggebrood met mosterd en ontbijt- of katenspek.
bereidingstip
Vervang het zuurkoolspek door uitgebakken gerookte spekblokjes.. Neem in repen gesneden speklappen in plaats van schouderkarbonades.