4 personen
eenvoudig
120 min.
hoofdgerecht
recepten Erwtensoep en rijst met bruine suiker

Erwtensoep en rijst met bruine suiker

ingrediënten


120 min
4 personen
boter

dit product is niet beschikbaar

lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram zilvervliesrijst

dit product is niet beschikbaar

platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

250 gram rookworsten
2 vleesbouillontabletten

dit product is niet beschikbaar

500 gram verse worsten

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

6 aardappels

dit product is niet beschikbaar

250 gram spliterwten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Doe de spliterwten met 1,5 liter water, de aardappels, ui, prei, verse worst en bouillontabletten in een ruime soeppan en kook zachtjes 1,5 uur. Roer regelmatig door.
  • 2 Haal de worst uit de soep en snijd deze in plakjes. Schep de aardappels eruit, prak ze en roer ze (afhankelijk van de gewenste dikte van de soep) weer door de soep.
  • 3 Voeg de plakjes verse worst en rookworst toe en breng de erwtensoep op smaak met zout en peper. Garneer met wat peterselie.
  • 4 Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de rijst met de basterdsuiker naar smaak en een klontje boter.

bereidingstip

Maak de erwtensoep een dag van tevoren zodat de smaken goed in kunnen trekken. Laat de soep afkoelen en zet dan in de koelkast. Verwarm de soep al roerend op een lage stand.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1095 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 103 gram
eiwit 51 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip