- 1 Doe de spliterwten met 1,5 liter water, de aardappels, ui, prei, verse worst en bouillontabletten in een ruime soeppan en kook zachtjes 1,5 uur. Roer regelmatig door.
- 2 Haal de worst uit de soep en snijd deze in plakjes. Schep de aardappels eruit, prak ze en roer ze (afhankelijk van de gewenste dikte van de soep) weer door de soep.
- 3 Voeg de plakjes verse worst en rookworst toe en breng de erwtensoep op smaak met zout en peper. Garneer met wat peterselie.
- 4 Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de rijst met de basterdsuiker naar smaak en een klontje boter.
bereidingstip
Maak de erwtensoep een dag van tevoren zodat de smaken goed in kunnen trekken. Laat de soep afkoelen en zet dan in de koelkast. Verwarm de soep al roerend op een lage stand.