4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht
home recepten Erwtensoep met bosui en gerookte forel

Erwtensoep met bosui en gerookte forel

ingrediënten


20 min
4 personen
1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte forelfilets
4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 pastinaak

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 groentebouillonblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

250 gram spliterwten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Leg de spliterwten, tijm, laurier en verkruimelde bouillonblokjes in een grote soeppan. Giet 1,5 liter koud water erop, roer even door en breng rustig aan de kook. Laat afgedekt minimaal 1 uur zachtjes koken.
  • 2 Neem de tijm en laurier uit de pan en voeg de peterselie toe. Pureer de soep glad. Voeg de blokjes wortel en pastinaak toe en laat nog 30 minuten zachtjes koken. Breng de soep verder op smaak met zout en peper.
  • 3 Serveer de soep in kommen en garneer met de bosui en forel. Maal nog wat peper erover en bestrooi met de citroenrasp.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 27 gram