4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Erwtensoep met krokante chorizo en geroosterde paprika

Erwtensoep met krokante chorizo en geroosterde paprika

ingrediënten


20 min
4 personen
bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

100 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 rode puntpaprika’s

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

2 groentebouillonblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

250 gram spliterwten

dit product is niet beschikbaar

300 gram speklapjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Leg de speklappen, spliterwten, wortel, laurier, knoflook, sjalot en verkruimelde bouillonblokjes in een grote soeppan. Giet 1,5 liter koud water erop, roer even door en breng rustig aan de kook. Laat afgedekt minimaal 1 uur zachtjes koken.
  • 2 Verwarm intussen de oven voor op 220ºC. Bestrijk de paprika’s met olie en rooster ze in de oven in circa 15 minuten bruin. Neem uit de oven en laat afkoelen. Trek de bruine velletjes weg en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van de paprika in stukjes.
  • 3 Schep de speklappen en laurier met een schuimspaan uit de pan. Pureer de soep glad en breng verder op smaak met zout en peper. Snijd het vlees in kleine stukjes.
  • 4 Voeg het gesneden vlees weer toe aan de soep en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Schep de paprika erdoor. Verhit intussen een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de chorizo in een paar minuten knapperig. Schep de soep in kommen, garneer met de chorizo en bestrooi met de koriander.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 33 gram