4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Erwtensoep met peterseliepesto en spekjes

Erwtensoep met peterseliepesto en spekjes

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram ontbijtspekblokjes

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

bosje tijm

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

2 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

2 groentebouillonblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram spliterwten

dit product is niet beschikbaar

300 gram speklapjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Leg de speklappen, spliterwten, laurier en verkruimelde bouillonblokjes in een grote soeppan. Steek de kruidnagels in de sjalot en leg deze erbij. Giet 1½ liter koud water erop, roer even door en breng rustig aan de kook. Laat afgedekt minimaal 1 uur zachtjes koken.
  • 2 Pureer intussen de peterselie met de tijm, knoflook en olijfolie tot een gladde pesto. Breng op smaak met de citroenrasp, zout en peper.
  • 3 Schep de speklappen, sjalot met kruidnagel en laurier met een schuimspaan uit de pan. Pureer de soep glad en breng verder op smaak met zout en peper. Snijd het vlees in kleine stukjes.
  • 4 Voeg het gesneden vlees weer toe aan de soep en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Verhit intussen een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ontbijtspekblokjes in een paar minuten knapperig. Schep de soep in kommen, druppel een lepel peterseliepesto erover en bestrooi met de spekjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 720 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 34 gram