4 personen
gemiddeld
60 min.
voorgerecht
home recepten Erwtensoep met roggebrood en spek

Erwtensoep met roggebrood en spek

ingrediënten


60 min
4 personen
2 eetlepels bladselderij

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

3 vleesbouillontabletten

dit product is niet beschikbaar

2 bakjes schouderkarbonades
knolselderij

dit product is niet beschikbaar

4 preien

dit product is niet beschikbaar

400 gram spliterwten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Stort de spliterwten in een zeef en spoel ze af.
  • 2 Breng 1,5 liter water aan de kook. Kook de spliterwten, die niet geweekt hoeven te worden, in ongeveer 40 minuten gaar. Voeg na 10 minuten de blokjes knolselderij en de hele karbonades toe en na 30 minuten de preiringen.
  • 3 Roer als alle groenten gaar zijn de bouillontabletten en de verse kruiden door de soep.
  • 4 Snijd de gare karbonades in stukjes. Breng de soep op smaak met zout en peper.

wijnadvies

Geen dure wijn bij erwtensoep, wel een frisse doordrinker, bijvoorbeeld een sauvignon blanc van Jean Sablenay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 39 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté