4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Erwtensoep uit de slowcooker

Erwtensoep uit de slowcooker

ingrediënten


15 min
4 personen
1 rookworst

dit product is niet beschikbaar

20 gram selderij
1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

400 gram knolselderij

dit product is niet beschikbaar

300 gram winterpenen

dit product is niet beschikbaar

2 schouderkarbonades

dit product is niet beschikbaar

300 gram spliterwten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

slowcooker

  • 1 Doe de erwten in een vergiet en spoel af. Verwijder het bot van de karbonades en snijd het vlees in blokjes. Doe samen met de erwten, peen, knolselderij, prei, laurier en bouillon in de slowcooker en roer door.
  • 2 Gaar 8 uur in de gesloten slowcooker op de lage stand. Roer na 6 uur de selderij en rookworst erdoor. Voeg eventueel wat heet water toe als je de soep te dik vindt.
  • 3 Verwijder het laurierblaadje en breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer in diepe kommen.

bereidingstip

Lekker met roggebrood met katenspek.. Je kunt de erwtensoep ook in een soeppan maken. Gebruik dan 2 liter bouillon. Laat eerst het vlees met de erwten, bouillon en laurier 45 min. zachtjes garen. Roer regelmatig. Voeg dan de peen, knolselderij, prei, worst en selderij toe en gaar nog 45 min. Roer regelmatig.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 559 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 37 gram