cocktailglas
cocktailshaker
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
cocktailglas
cocktailshaker
bereiden
bereidingstip
Zo krijg je het perfecte schuimlaagje: de kenmerkende schuimlaag op een espresso martini ontstaat door krachtig shaken met ijs. Belangrijk: laat de espresso eerst goed afkoelen, anders smelt het ijs te snel en krijg je geen stevig schuim. Gebruik een cocktailshaker en shake minstens 1 min flink heen en weer.. <h4>Waar komt deze koffiecocktail vandaan?</h4> De espresso martini is in de jaren 80 bedacht in Londen door bartender Dick Bradsell. Volgens de overlevering vroeg een model om een cocktail die haar ‘wakker zou maken en oppeppen’. De combinatie van wodka, koffielikeur en espresso werd meteen een hit. . <h4>Zo maak je de perfecte espresso martini</h4> Gebruik vers gezette espresso van goede kwaliteit en laat die volledig afkoelen voor je gaat shaken – zo blijft het ijs intact en de smaak puur. Zorg ook dat alle ingrediënten goed gekoeld zijn, en gebruik bij voorkeur fijngestampt ijs voor een romigere textuur. Shake stevig en schenk de cocktail direct uit, zodat het schuim zich mooi vormt. Een koude shaker en een ijskoud glas maken het verschil tussen een prima en een perfecte EsMa. . <h4>Geen shaker? Dit kun je doen</h4> Heb je geen cocktailshaker in huis, gebruik dan een goed afsluitbare pot of thermosfles. Vul met de ingrediënten en flink wat ijs, schud stevig en schenk door een zeef in je glas. Het schuimlaagje is iets minder stabiel, maar nog steeds aanwezig . <h4>Zo serveer je de Espresso Martini</h4> Gebruik een klassiek cocktailglas en zet dat vooraf 10 minuten in de vriezer. Schenk de cocktail in zonder ijs en garneer met een (chocolade)koffieboontje of 3 hele koffiebonen – een traditioneel detail dat staat voor gezondheid, rijkdom en geluk.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 225 kcal |
vet | 1 gram |
verzadigd vet | 1 gram |
koolhydraten | 12 gram |
eiwit | 0 gram |
WEB01-SPAR-PU