4 personen
gemiddeld
15 min.
tussendoortje, nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Espresso met vanille-koffiesiroop

Espresso met vanille-koffiesiroop

ingrediënten


15 min
4 personen
4 kopjes sterke koffie

dit product is niet beschikbaar

4 kopjes espressokoffie

dit product is niet beschikbaar

4 bollen vanille-ijs

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter sterke koffie

dit product is niet beschikbaar

100 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng de suiker met de 150 ml sterke koffie aan de kook. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg toe. Laat circa 10 minuten zachtjes inkoken tot een siroop. Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan.
  • 2 Schep 4 bollen vanille­-ijs en laat 10 minuten staan. Schep steeds een bol romig ijs in de koffie.
  • 3 Bestrooi met de amandelen en giet naar smaak wat koffiesiroop over het ijs. Serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram