4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht
home recepten Espressopeertjes met pistache-ijs en chocoladesaus

Espressopeertjes met pistache-ijs en chocoladesaus

ingrediënten


25 min
4 personen
4 vanille-ijs

dit product is niet beschikbaar

4 bollen pistache-ijs
1 snufje cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 snufje peper

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels chocolade dessertsaus

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter espressokoffie

dit product is niet beschikbaar

2 handperen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Halveer de ongeschilde handperen in de lengte. Verwijder het klokhuis met pitjes met een spitse theelepel. Breng de sterke espressokoffie met de suiker aan de kook en leg de perenhelften erin zodat ze onderstaan. Stoof zachtjes 8-10 minuten.
  • 2 Zet de perenhelften op bordjes. Schep een beetje espresso door chocolade dessertsaus en roer naar smaak (cayenne) peper erdoor. Leg in de holte van de peren een bol pistache- of vanille-ijs en giet de saus over het ijs.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram