2 bakplaten met bakpapier
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
2 bakplaten met bakpapier
bereiden
bereidingstip
Vervang pistachenoten door walnoten, hazelnoten of amandelen.. <h4>Wat is Eton mess?</h4> Eton mess is een klassiek Brits dessert dat vooral bekendstaat om zijn eenvoud en heerlijke smaak. Het bestaat uit drie hoofdingrediënten: luchtig geklopte slagroom, meringue en vers fruit, traditioneel met aardbeien. Alles wordt nonchalant door elkaar gehusseld, wat zorgt voor een ‘rommelig’ uiterlijk, vandaar de naam mess (Engels voor ‘rommel’). <br/> . <h4>Waar komt Eton mess vandaan?</h4> De oorsprong van Eton mess ligt bij het prestigieuze Eton College in Engeland. Het dessert werd daar in de 19e eeuw geserveerd tijdens cricketwedstrijden, meestal met aardbeien als hoofdingrediënt. <br/>. <h4>Kun je Eton mess van tevoren maken?</h4> Je kunt Eton mess deels van tevoren maken:<br/> • Slagroom kloppen: dit kun je een paar uur van tevoren doen en in de koelkast bewaren.<br/> • Meringue breken en fruit snijden: ook dit kan van tevoren.<br/> • Het dessert afmaken: meng de slagroom, meringue en fruit pas vlak voor het serveren. Zo blijft de meringue lekker knapperig en voorkom je dat het geheel te nat en slap wordt.<br/> . <h4>Variaties op de klassieke Eton mess </h4> Hoewel aardbeien traditioneel zijn, kun je eindeloos variëren met fruit:<br/> • Frambozen of bramen voor een frissere smaak.<br/> • Mango en passievrucht voor een tropische twist.<br/> • Kersen of blauwe bessen voor een diepere, zoete smaak.<br/> • Ook lekker: voeg een scheutje likeur (bijvoorbeeld amaretto of limoncello) toe aan de slagroom of gebruik chocolademeringue.<br/> . <h4>Hoe lang kun je Eton mess bewaren?</h4> Eenmaal gemengd is Eton mess het lekkerst direct na het maken. Heb je toch wat over? Bewaar het maximaal 1 dag afgedekt in de koelkast. Houd er wel rekening mee dat de meringue zacht wordt door het vocht van de slagroom en het fruit.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 1055 kcal |
vet | 58 gram |
verzadigd vet | 33 gram |
koolhydraten | 116 gram |
eiwit | 13 gram |
WEB01-SPAR-PU