4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, brunch
recepten Falafel fattoush

Falafel fattoush

ingrediënten


20 min
4 personen
citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

bosje munt

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels knoflooksaus

dit product is niet beschikbaar

handje rucola

dit product is niet beschikbaar

1 ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

400 gram falafel

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

150 gram hummus

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Roer de hummus los met 1 eetlepel olijfolie en de rode peper. Meng voor de salade de komkommer met de ui, tomaat, en munt.
  • 2 Breng op smaak met olijfolie, citroensap, zout en peper. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de falafel om en om in circa 5 minuten goudbruin.
  • 3 Snijd het brood in de lengte door en besmeer met de hummus. Verdeel hierover de helft van de rucola.
  • 4 Schep de salade op de rucola en leg de warme falafel erop. Bedruppel met de knoflooksaus en verdeel de rest van de rucola erover.
  • 5 Zet het broodkapje erop, snijd in vieren en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté