gemiddeld
20 min.
lunch, klein gerecht
home recepten Falafel-tosti met hummus

Falafel-tosti met hummus

ingrediënten


20 min
2 eetlepels hummus
2 plakjes cheddarkaas

dit product is niet beschikbaar

2 plakjes rookkaas

dit product is niet beschikbaar

geroosterde paprika

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rode pesto

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels baba ganoush

dit product is niet beschikbaar

1 Italiaanse bol

dit product is niet beschikbaar

3 falafel

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de zonnebloemolie en bak hierin de falafelballetjes circa 6 minuten. Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de Italiaanse bol open en pluk het meeste broodkruim eruit. Rooster de bol circa 5 minuten in de oven. Neem het brood uit de oven.
  • 2 Besmeer 1 kant met de baba ganoush (auberginespread) en de andere kant met de pesto. Leg daarop de falafel en vervolgens de paprikareepjes. Beleg met de rookkaas of cheddar. Zet het deel met de falafel circa 3 minuten onder de ovengrill, tot de kaas is gesmolten.
  • 3 Verdun de hummus met 1­-2 eetlepels water. Haal het broodje uit de oven, leg het kapje erop en serveer met de hummus als dipsaus.

bereidingstip

Met een groene salade erbij wordt deze tosti een complete maaltijd.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté