4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Falafelsalade met hummus en knapperige pitapuntjes

Falafelsalade met hummus en knapperige pitapuntjes

ingrediënten


15 min
4 personen
200 gram hummus

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

pot zwarte olijf

dit product is niet beschikbaar

2 komkommers

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

150 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

2 bakjes falafel

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 pitabroodjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de pitabroodjes in puntjes en meng in een kom met 3 eetlepels olijfolie en een flinke snuf zout. Verhit een koekenpan en bak hierin de pitapuntjes in circa 5 minuten goudbruin en knapperig.
  • 2 Verhit intussen 1 eetlepel olijfolie in een andere koekenpan en bak hierin de falafel in circa 5 minuten goudbruin.
  • 3 Verdeel de sla, tomaat, komkommer, olijven en feta over borden en besprenkel met het citroensap en de overige olijfolie. Verdeel de falafel, hummus en pitapuntjes over de salade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 730 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 21 gram