4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Far Breton

Far Breton

ingrediënten


15 min
4 personen
200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels custardpoeder

dit product is niet beschikbaar

75 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rum
150 gram blanke rozijnen

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Roer de rozijnen om met de rum en laat staan.
  • 2 Meng de bloem met de custard, suiker en vanillesuiker en klop de melk erdoor tot een glad mengsel.
  • 3 Klop de eieren los met een snuf zout en klop de eieren door het beslag tot alles goed gemengd is. Leg de rozijnen in de ovenschaal en giet het beslag erover.
  • 4 Bak de koek in circa 1 uur gaar in het midden van de oven. Klop de crème fraîche op en presenteer hem bij de lauwwarme far Breton.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté