4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Farfalle met blauwe kaas en broccoli

Farfalle met blauwe kaas en broccoli

ingrediënten


30 min
4 personen
150 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

40 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

70 gram boter

dit product is niet beschikbaar

600 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

300 gram farfalle

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan en hak ze fijn. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook intussen de broccoli in circa 5 minuten beetgaar.
  • 2 Verhit de boter in een (steel)pan en voeg de bloem toe. Blijf roeren tot er een roux ontstaat. Voeg vervolgens langzaam de melk toe en roer met een garde tot een romige saus.
  • 3 Voeg de knoflook en kaas toe en roer door totdat de kaas is gesmolten. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Meng de kaassaus en de broccoli door de pasta. Bestrooi met de walnoten.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Bij een recept met pittige kaas staan de seinen op Italiaans rood: Sensi Chianti.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 685 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 27 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté