- 1 Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan en hak ze fijn. Kook de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook intussen de broccoli in circa 5 minuten beetgaar.
- 2 Verhit de boter in een (steel)pan en voeg de bloem toe. Blijf roeren tot er een roux ontstaat. Voeg vervolgens langzaam de melk toe en roer met een garde tot een romige saus.
- 3 Voeg de knoflook en kaas toe en roer door totdat de kaas is gesmolten. Breng op smaak met zout en peper.
- 4 Meng de kaassaus en de broccoli door de pasta. Bestrooi met de walnoten.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Bij een recept met pittige kaas staan de seinen op Italiaans rood: Sensi Chianti.