4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Farfalle met bloemkool en blauwe kaas

Farfalle met bloemkool en blauwe kaas

ingrediënten


20 min
4 personen
1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

200 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

350 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels tijm

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

40 gram boter

dit product is niet beschikbaar

350 gram penne

dit product is niet beschikbaar

350 gram farfalle

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de pasta bijna beetgaar, giet af en laat kort uitlekken.
  • 2 Verhit intussen de boter en bak hierin de ui met de tijm circa 3 minuten op middelhoge stand. Voeg de bloemkool toe en bak tot de bloemkool in circa 10 minuten goudbruin en beetgaar is.
  • 3 Voeg de gorgonzola, melk en room toe en roer tot de kaas is gesmolten tot een saus. Voeg de pasta toe en roer circa 5 minuten tot de pasta helemaal bedekt is en de saus iets is ingedikt.
  • 4 Verdeel de pasta over borden en garneer met de peterselie.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 695 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 26 gram