4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Farfalle met boerenkoolpesto

Farfalle met boerenkoolpesto

ingrediënten


15 min
4 personen
theelepel chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

75 gram pompoenpitten
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

7 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

250 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

400 gram penne

dit product is niet beschikbaar

400 gram farfalle

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de pasta beetgaar. Maak intussen de pesto: pureer de boerenkool met de peterselie, olijfolie, knoflook, pompoenpitten, citroenrasp, -sap en 75 gram van de Parmezaanse kaas grof. Voeg een beetje kookvocht van de pasta toe als de pesto te dik is.
  • 2 Meng de pesto door de pasta. Verdeel over borden en bestrooi met de rest van de kaas en chilipeper.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 760 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 31 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté