4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
recepten Farfalle met spinaziepesto

Farfalle met spinaziepesto

ingrediënten


15 min
4 personen
125 gram zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

60 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 takjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

600 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

300 gram farfalle

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

  • 1 Kook de farfalle beetgaar. Maal intussen in de keukenmachine 150 gram spinazie, de basilicumblaadjes, knoflook, 50 ml olijfolie, tweederde van de walnoten en tweederde van de Parmezaanse kaas tot een pesto. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en laat de overige spinazie hierin slinken. Voeg de zongedroogde tomaatjes toe. Giet de pasta af en meng door de pan met spinazie. Schep de pesto naar smaak erdoor en roer goed door.
  • 3 Schep de pasta in kommen en bestrooi met de overige walnoten en kaas.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 755 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 29 gram