4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Farfalle met spinaziepesto en ham

Farfalle met spinaziepesto en ham

ingrediënten


20 min
4 personen
200 gram hamblokjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram farfalle

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

150 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de knoflook met de hazelnoten en olie in een hoge beker en pureer fijn met een staafmixer.
  • 2 Voeg de spinazie en 50 gram kaas toe en maal verder tot een gladde pesto. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Kook de farfalle gaar in water met zout. Giet af en bewaar een paar eetlepels van het kookvocht.
  • 4 Schep de pesto met 1-2 eetlepels kookvocht en de hamblokjes door de warme farfalle.
  • 5 Bestrooi met extra kaas en peper.

bereidingstip

Vervang de hazelnoten door walnoten.. Pasta in een leuk vormpje ziet er niet alleen gezellig uit op je bord, de vorm van deze ‘farfalle’ heeft ook een functie. Door alle ribbels en karteltjes in het pastadeeg blijft de saus er zo lekker aan hangen. Wij noemen deze pastavorm vaak strikjes, maar wist je dat farfalle ‘vlinder’ betekent in het Italiaans?


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 800 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 28 gram