gemiddeld
40 min.
tussendoortje

Fattigmann

ingrediënten


40 min
3 eetlepels poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

175 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

theelepel kardemompoeder
1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot circa 3 mm. Snijd in ruitjes van circa 7 cm lang. Snijd in het midden van elke ruit een lijn van 2-3 cm. Duw een voor een beide buitenste puntjes door de snee.
  • 2 Verhit de olie tot 180ºC en frituur de koekjes in porties van 4-5 stuks lichtbruin. Keer halverwege het frituren om. Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier en bestuif met de poedersuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 55 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 1 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté