4 personen
eenvoudig
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht, tussengerecht
recepten Feestelijke garnalencocktail

Feestelijke garnalencocktail

ingrediënten


15 min
4 personen
400 gram grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

1 kropje little gem

dit product is niet beschikbaar

theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel worcestershiresaus

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 cocktailglazen

  • 1 Klop de eidooier los met de mosterd en citroensap. Klop langzaam 100-125 ml olie erdoor. Roer de worcestersaus, een snufje cayennepeper en paprikapoeder erdoor en klop tot een gladde saus.
  • 2 Haal de slablaadjes los van het kropje en leg ze in de glazen. Lepel de saus erop. Schep de garnalen erop en hang een (ongepelde) garnaal over de rand van het glas.

bereidingstip

Geef de cocktail een pikante twist en voeg 1 theelepel harissa toe aan de saus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté