4 personen
eenvoudig
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, hoofdgerecht
home recepten Feestpannenkoeken

Feestpannenkoeken

ingrediënten


25 min
4 personen
slagroom uit spuitbus

dit product is niet beschikbaar

slagroom

dit product is niet beschikbaar

stroop

dit product is niet beschikbaar

minimarshmallows

dit product is niet beschikbaar

sprinkels, gebaksdecoratie

dit product is niet beschikbaar

1 bakje aardbei

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter vloeibaar bakproduct
125 gram boter

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel vanille-essence

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep een laagje beslag in de pan en bak de pannenkoek op middelhoge stand circa 2 minuten per kant.
  • 2 Houd de pannenkoeken na het bakken steeds warm op een bord boven een pan heet water of afgedekt in de oven op 100ºC. Versier de pannenkoeken aan tafel naar keuze met aardbeien, sprinkels, marshmallows, stroop en eventueel slagroom.

bereidingstip

Nog feestelijker? Leg een bolletje roomijs op de pannenkoek.. Vervang de melk in dit recept door koolzuurhoudend mineraalwater voor een extra krokante pannenkoek.. Voeg in plaats van vanille 1 eetlepel citroenrasp of 1⁄2 eetlepel kaneelpoeder toe aan het beslag.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 645 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 19 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté