15 personen
uitdagend
110 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Feesttaart met chocomousse en banaan-ananasroom

Feesttaart met chocomousse en banaan-ananasroom

ingrediënten


110 min
15 personen
cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

2 schijven verse ananas
1 banaan

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel banaanlikeur
1 middelgrote banaan

dit product is niet beschikbaar

100 gram ananassen

dit product is niet beschikbaar

50 gram rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

350 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sinaasappellikeur
3 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

50 gram rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

3 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

150 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

1 potje abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

25 gram maizena

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

175 gram rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

7 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

springvorm

springvorm

keukenmachine

mixer

  • 1 Verwarm de oven op 180°C. Klop voor het kapsel (taartdeeg) de eieren, dooier en suiker in 10 minuten met de mixer dik.
  • 2 Zeef de bloem en maïzena. Spatel erdoor en schep in de springvormen (¾ gevuld). Bak ze in het midden van de oven in ca. 35 minuten gaar (de kleine is eerder gaar).
  • 3 Smelt voor de chocomousse de chocolade au bain-marie. Klop de slagroom yoghurtdik.
  • 4 Klop de dooiers met de suiker dik, en de eiwitten stijf. Roer de chocolade door de dooiers en spatel de slagroom en likeur erdoor. Spatel nu het eiwit erdoor tot een egale mousse.
  • 5 Klop voor de banaan-ananasroom de slagroom met de suiker stijf. Pureer de ananas met de banaan en schep samen met de banaanlikeur door de slagroom.
  • 6 Snijd alledrie de taartkapsels 2x overlangs door. Besmeer de bodemlaag met jam en dan met chocomousse. Leg er een laag kapsel op en herhaal dit met banaanmousse en leg de bovenste laag erop. Doe dit ook bij de twee andere kapsels.
  • 7 Leg de grootste taart op een taartplateau en bestrooi met poedersuiker. Bestrooi de middelste met cacaopoeder en zet hem op de grootste. Bestrooi de kleinste met poedersuiker en zet die daar weer op.
  • 8 Snijd de banaan en ananas, trek blaadjes uit de ananaskruin en garneer de taart ermee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 8 gram