- 1 Verhit de olie in een braadpan en bak hierin al het vlees rondom lichtbruin.
- 2 Schep de uien, knoflook en paprika erdoor en bak circa 2 minuten mee.
- 3 Voeg de laurierblaadjes, vleesbouillon, rode peper en het sinaasappelsap toe en stoof zachtjes circa 1,5 uur tot het vlees zacht is.
- 4 Schep de bonen, bladselderij en koriander erdoor en verwarm zonder te koken.
- 5 Lekker met partjes sinaasappel en witte rijst.
bereidingstip
Serveer eens met farofa: bak in 2 eetlepels olijfolie 1 gesnipperde ui, 1 teentje fijngehakte knoflook en 75 gram ontbijtspekreepjes. Schep er 250 gram bloem bij. Voeg 2 losgeklopte eieren en 1 eetlepel chilisaus toe en bak in 2-3 minuten tot een kruimelig mengsel.. <h4>Wat is feijoada van oorsprong?</h4>Feijoada is een traditioneel Braziliaans stoofgerecht dat zijn oorsprong vindt in de Portugese keuken. Het gerecht bestaat meestal uit zwarte bonen en verschillende soorten vlees en wordt gezien als nationaal gerecht van Brazilië.<br><br><h4>Welke bonen gebruik je voor feijoada?</h4>Zwarte bonen zijn kenmerkend voor feijoada en vormen de basis van dit gerecht. Ze geven een volle en stevige smaak.