4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht

Feijoada

ingrediënten


30 min
4 personen
1 bosje verse koriander

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse bladselderij
600 gram zwarte bonen

dit product is niet beschikbaar

2 limoenen

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

2 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

4 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

300 gram hamlappen

dit product is niet beschikbaar

300 gram sukadelappen

dit product is niet beschikbaar

300 gram magere runderlappen
100 gram gerookte ontbijtspekblokjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een braadpan en bak hierin al het vlees rondom lichtbruin.
  • 2 Schep de uien, knoflook en paprika erdoor en bak circa 2 minuten mee.
  • 3 Voeg de laurierblaadjes, vleesbouillon, rode peper en het sinaasappelsap toe en stoof zachtjes circa 1,5 uur tot het vlees zacht is.
  • 4 Schep de bonen, bladselderij en koriander erdoor en verwarm zonder te koken.
  • 5 Lekker met partjes sinaasappel en witte rijst.

bereidingstip

Serveer eens met farofa: bak in 2 eetlepels olijfolie 1 gesnipperde ui, 1 teentje fijngehakte knoflook en 75 gram ontbijtspekreepjes. Schep er 250 gram bloem bij. Voeg 2 losgeklopte eieren en 1 eetlepel chilisaus toe en bak in 2-3 minuten tot een kruimelig mengsel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 915 kcal
vet 54 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 63 gram