4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Feta op watermeloen met zoete korianderdressing

Feta op watermeloen met zoete korianderdressing

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel verse koriander

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 druppels tabasco
2 eetlepels sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke rozijnen

dit product is niet beschikbaar

50 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

4 dikke plakken watermeloenen
2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde chilipeper
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 dikke plakken feta

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de fetaplakken naast elkaar op de bakplaat. Sprenkel er olijfolie over en strooi er een beetje chilipeper over.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de dressing. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan.
  • 3 Zet de feta 5-7 minuten in de oven totdat deze iets zachter en warm is.
  • 4 Leg de watermeloen op de borden. Verdeel er een pluk veldsla met de helft van de dressing over en leg de feta erop.
  • 5 Bestrooi met de pijnboompitten en druppel er extra dressing omheen.

bereidingstip

Zorg ervoor dat de plakken watermeloen net iets groter zijn dan de plakken fèta.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 14 gram