6 personen
eenvoudig
10 min.
tussendoortje, klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Feta-tuinkruidencake

Feta-tuinkruidencake

ingrediënten


10 min
6 personen
2 handjes tuinkruiden

dit product is niet beschikbaar

75 gram gedroogde tomaten op olie

dit product is niet beschikbaar

200 gram feta

dit product is niet beschikbaar

100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram emmentaler kaas

dit product is niet beschikbaar

175 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop de eieren los met de melk, olijfolie, zout en peper. Spatel het bakmeel, de geraspte kaas, feta, tomaten en tuinkruiden erdoor.
  • 2 Bekleed de bodem van de cakevorm met bakpapier en vul de vorm met het beslag. Bak de cake circa 50 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Test de gaarheid van de cake: steek er een satéprikker in, als deze er droog uitkomt, is de cake gaar. Laat de cake iets afkoelen en haal dan uit de vorm.

bereidingstip

Vervang de gedroogde tomaten in dit recept door plakjes olijven.. Voeg in plaats van verse tuinkruiden 1 eetlepel gedroogde Italiaanse of Provençaalse kruiden toe aan dit recept.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté