online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Fideua

Fideua

ingrediënten

3 eetlepels olijfolie

1 ui

300 gram spaghetti

500 gram gemengde zeevruchten

3 tomaten

125 milliliter droge witte wijn

1 envelopje saffraan

500 milliliter visbouillon van tablet


benodigdheden

ovenvaste hapjespan

  • 1 Verwarm de olijfolie in een wijde hapjespan of paellapan. Fruit hierin de ui in een paar minuten zacht op lage stand.
  • 2 Voeg de spaghettistukjes toe en bak even om.
  • 3 Voeg de zeevruchten en tomaten toe en vervolgens de wijn en saffraan.
  • 4 Verwarm de oven voor op 220°C. Roer goed door en giet er zoveel bouillon bij dat alle spaghetti net onder staat. Voeg eventueel wat meer toe als nodig is. Leg het deksel op de pan en laat in circa 8 minuten gaar stoven.
  • 5 Zet de pan zonder deksel hoog in de oven en laat een paar minuten gratineren.
  • 6 Serveer met wat kant-en-klare of zelfgemaakte aïoli erbij of erdoor.


voedingswaarde

energie 495 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 31 gram