4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Fideua

Fideua

ingrediënten


20 min
4 personen
500 milliliter visbouillon van tablet
1 envelopje saffraan

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

3 tomaten

dit product is niet beschikbaar

500 gram gemengde zeevruchten
300 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenvaste hapjespan

  • 1 Verwarm de olijfolie in een wijde hapjespan of paellapan. Fruit hierin de ui in een paar minuten zacht op lage stand.
  • 2 Voeg de spaghettistukjes toe en bak even om.
  • 3 Voeg de zeevruchten en tomaten toe en vervolgens de wijn en saffraan.
  • 4 Verwarm de oven voor op 220°C. Roer goed door en giet er zoveel bouillon bij dat alle spaghetti net onder staat. Voeg eventueel wat meer toe als nodig is. Leg het deksel op de pan en laat in circa 8 minuten gaar stoven.
  • 5 Zet de pan zonder deksel hoog in de oven en laat een paar minuten gratineren.
  • 6 Serveer met wat kant-en-klare of zelfgemaakte aïoli erbij of erdoor.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 31 gram