8 personen
gemiddeld
45 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
recepten Filo-driehoekjes met appel, pompoen en gorgonzola

Filo-driehoekjes met appel, pompoen en gorgonzola

ingrediënten


45 min
8 personen
2 theelepels maanzaadjes
1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels walnoten
90 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 pakken filodeeg

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 stengel bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

400 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

1 appel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Meng de appel met de pompoen, bleekselderij en olijfolie en rooster circa 20 minuten in de oven.
  • 2 Snijd de vellen filodeeg in de lengte in 3 gelijke stroken. Leg een strook filodeeg neer, bestrijk met gesmolten boter en leg nog een deegvel erop.
  • 3 Meng de geroosterde groenten met de gorgonzola en walnoten. Schep een lepel van deze vulling op het deeg en vouw de hoek diagonaal over de vulling, zodat de vulling in een driehoekje wordt verpakt. Blijf het deeg vervolgens driehoeksgewijs opvouwen.
  • 4 Bestrijk de randjes met een beetje boter en druk goed dicht. Leg op de bakplaat. Herhaal met de rest van het deeg en de vulling. Bestrijk de driehoekjes met ei en bestrooi met het maanzaad.
  • 5 Bak in de oven in circa 15 minuten goudbruin. Serveer warm of koud.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes