4 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, klein gerecht/amuse
home recepten Filobakjes met bietentartaar en mierikswortelcrème

Filobakjes met bietentartaar en mierikswortelcrème

ingrediënten


25 min
4 personen
dille

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel geraspte mierikswortel

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

200 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

1 pak filodeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

spuitzak

diepvrieszakje

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de vellen filodeeg in vierkanten van 10x10 cm voor een gewone muffinbakvorm of in 4x4 cm voor een bakvorm voor mini-muffins.
  • 2 Besmeer elke laag filodeeg met boter en leg steeds 2 plakjes kruislings in een holte van de muffinvorm. Bak de deegbakjes in de oven in circa 10 minuten goudbruin.
  • 3 Marineer intussen de blokjes biet circa 10 minuten met het citroensap en de olijfolie. Meng de roomkaas met de zure room en mierikswortel en breng goed op smaak met zout en peper.
  • 4 Vul een spuitzak of diepvrieszakje met puntje eraf met de vulling. Spuit de vulling in de filobakjes tot de bakjes halfvol zijn en lepel voorzichtig de bietentartaar erop.
  • 5 Garneer met een takje dille en serveer direct.

bereidingstip

Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 530 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 13 gram