gemiddeld
35 min.
klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Filocups met geitenkaas, ricotta en champignons

Filocups met geitenkaas, ricotta en champignons

ingrediënten


35 min
1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram ricotta
75 gram harde geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

150 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 vellen filodeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Bestrijk de vellen filodeeg met wat olie. Snijd ieder vel filodeeg in 12 vierkantjes en leg ze in 4 laagjes diagonaal op elkaar in de holtes van de muffinvorm.
  • 3 Verhit de rest van de olie en bak hierin de knoflook, bosui (zonder loof) en champignons 2-3 minuten. Schep de geitenkaas, ricotta, eieren, kruiden, zout en peper erdoor.
  • 4 Verdeel het mengsel over de deegbakjes en bak 15-20 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn.
  • 5 Laat iets afkoelen, wip de filocups uit de vorm en bestrooi ze met de rest van de bosui.

bereidingstip

Vervang de ricotta in dit recept door hüttenkäse.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Australische Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 120 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 5 gram