4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, voorgerecht
home recepten Filodeegflapjes

Filodeegflapjes

ingrediënten


30 min
4 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

verse munt

dit product is niet beschikbaar

platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

verse tijm
75 gram geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 pak filodeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Laat 1 verpakking filodeeg in het cellofaan ontdooien. Leg 1 vel deeg op het werkblad en bestrijk met wat gesmolten boter. Leg hier 1 deegvel op en bestrijk weer met boter. Leg hier het laatste vel op en snijd deze stapel doormidden.
  • 2 Verdeel er wat verkruimelde feta, geitenkaas en verse kruiden naar keuze over. Vouw het deeg in een driehoek over elkaar.
  • 3 Maak zo circa 12 flapjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met losgeklopt ei. Verwarm de oven voor op 200°C en bak de flapjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin en krokant. Serveer warm of koud.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate