gemiddeld
20 min.
brunch
home recepten Filodeegtaartjes met kip

Filodeegtaartjes met kip

ingrediënten


20 min
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

125 gram kruidenroomkaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

3 vellen filodeeg

dit product is niet beschikbaar

1 kipfilet

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Verhit de olie en bak hierin de kipblokjes in circa 8 minuten rondom goudbruin.
  • 3 Vouw de filodeegvellen open, bestrijk met boter en snijd ze in vieren.
  • 4 Bekleed de holtes van de muffinvorm met een plakje filodeeg. Leg er daarna nog een plakje op en druk voorzichtig aan.
  • 5 Meng de roomkaas met de eieren, bosui en kip. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Vul de filodeegbakjes met de kipvulling en bak circa 15 minuten in de oven, totdat de taartjes knapperig en goudbruin zijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 125 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 6 gram