- 1 Mix in een blender de azijn, suiker, gember, rode peper en knoflook met 100 ml water (het mengsel hoeft niet helemaal egaal te zijn).
- 2 Verwarm het mengsel in een steelpannetje gedurende 5 minuten.
- 3 Meng de maizena met 2 theelepels water, voeg toe aan het azijn-chilimengsel, laat 5 minuten inkoken tot een stroperige saus en laat afkoelen.
- 4 Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig.
- 5 Voeg de paprika- en komijnpoeder toe en bak het gehakt rul.
- 6 Breng op smaak met zout en peper.
- 7 Vouw de filodeegvellen open en snijd ze in vieren.
- 8 Schep in een hoek van elk vel deeg wat gehakt.
- 9 Rol vanaf de punt waar het mengsel ligt het deeg half op in diagonale richting.
- 10 Vouw dan de punten aan de zijkant naar binnen en rol verder op.
- 11 Verhit een laagje olie in een pan tot 175°C en frituur de rolletjes hierin gedurende 1-2 minuten.
- 12 Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer met de zelfgemaakte chilisaus.
bereidingstip
Chilisaus over? In een brandschone, luchtdichte pot in de koelkast blijft de saus ongeveer 2 weken goed.