4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
recepten Filopasteitjes met kalkoenreepjes en paddenstoelen

Filopasteitjes met kalkoenreepjes en paddenstoelen

ingrediënten


30 min
4 personen
1 bakje tuinkers

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

125 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

250 gram kalkoenfilets

dit product is niet beschikbaar

125 gram filodeeg

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons soufflébakjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Smelt de helft van de boter. Bestrijk 4 vellen filodeeg met gesmolten boter en vouw ze in vieren.
  • 3 Druk het deeg in de vormpjes. Bak de pasteibakjes in het midden van de oven in circa 10 minuten krokant en goudbruin.
  • 4 Verhit de rest van de boter en bak hierin de kalkoenreepjes lichtbruin.
  • 5 Schep het sjalotje met de champignons en kerriepoeder erdoor en bak al omscheppend 5-6 minuten.
  • 6 Meng de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Zet de pasteibakjes op borden en schep de vulling erin.
  • 8 Verdeel de overige vulling naast de pasteitjes en garneer met de peterselie en plukjes tuinkers.

bereidingstip

Neem reepjes kipfilet of varkenshaas in plaats van kalkoenreepjes.. Vervang kerriepoeder door 1 eetlepel currypasta of voeg 1 eetlepel mosterd toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté