4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Filopasteitjes met paddenstoelen

Filopasteitjes met paddenstoelen

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

150 gram hamreepjes

dit product is niet beschikbaar

pak filodeeg

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 souffléschaaltjes

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Smelt de helft van de boter. Bestrijk 4 vellen filodeeg met de gesmolten boter en vouw ze in vieren. Druk het deeg in de vormpjes en bak de pasteibakjes in het midden van de oven in circa 11 minuten krokant en goudbruin.
  • 3 Verhit de rest van de boter en bak hierin de hamreepjes 2 minuten. Schep de sjalot met de kastanjechampignons en kerrie erdoor en bak al roerend nog 3-4 minuten. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Zet de pasteibakjes op warme borden, schep de vulling erin (en wat over is eventueel ernaast) en bestrooi met de peterselie.

bereidingstip

Neem gerookte spekreepjes in plaats van hamreepjes.. Vervang het kerriepoeder door 1 eetlepel currypasta of voeg 1 eetlepel mosterd toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté