4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Filotaart met courgette, tomaatjes en camembert

Filotaart met courgette, tomaatjes en camembert

ingrediënten


20 min
4 personen
200 gram brie

dit product is niet beschikbaar

200 gram camemberts

dit product is niet beschikbaar

200 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram courgettes

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

5 vellen filodeeg

dit product is niet beschikbaar

peterselie
basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

75 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram oud witbrood
100 gram oud bruinbrood

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage taartvorm

quichevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Hak het brood met de walnoten grof. Meng dit met de kaas, kruiden, zout en peper.
  • 2 Neem een vel filodeeg, bestrijk met olijfolie en leg het deeg met de oliekant naar beneden in de vorm. Laat het teveel aan deeg over de rand hangen.
  • 3 Leg zo nog 3 ingevette deegvellen in de vorm. Verdeel de helft van het broodkruimmengsel over de deegbodem.
  • 4 Leg daarop dakpansgewijs de courgetteplakken en de tomaatjes met de snijkant naar boven. Verdeel de camembert erover en bestrooi met de rest van het broodkruim.
  • 5 Bestrijk het laatste vel filodeeg met olijfolie. Sla het overhangende deeg terug in de vorm.
  • 6 Verkreukel het laatste deegvel licht, leg dit op het deeg in de vorm en stop het deeg aan de zijkanten licht in.
  • 7 Bak de filotaart met courgette in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 660 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 26 gram