- 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de linzen af en laat ze goed uitlekken.
- 2 Snijd het filodeeg in vierkanten van circa 20 cm. Bestrijk de deegvellen met de olie.
- 3 Snijd een lang blad van de prei, kook dit 1 minuut, giet af en spoel er koud water over. Snijd het preiblad in lange linten. Hak de rest van de prei fijn.
- 4 Meng de linzen met de gehakte prei, de knoflook, het bieslook, zout, peper en de paprikapoeder.
- 5 Kluts de eieren en klop ze door de crème fraîche. Schep dit mengsel door de vulling.
- 6 Leg 3 velletjes filodeeg op elkaar. Verdeel de vulling over het midden. Vouw de deegpunten bij elkaar tot een buideltje. Strik dit vast met het preilint. Maak 4 tasjes.
- 7 Bak ze op een ingevette bakplaat in circa 15 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.
wijnadvies
Een echt wittewijngerecht. Kies Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi, Montalto Pinot Grigio of Chardonnay van Jean Sablenay, Danie de Wet of Viña Maipo.