4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht

Filotasjes

ingrediënten


30 min
4 personen
125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

pak filodeeg

dit product is niet beschikbaar

200 gram linzen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de linzen af en laat ze goed uitlekken.
  • 2 Snijd het filodeeg in vierkanten van circa 20 cm. Bestrijk de deegvellen met de olie.
  • 3 Snijd een lang blad van de prei, kook dit 1 minuut, giet af en spoel er koud water over. Snijd het preiblad in lange linten. Hak de rest van de prei fijn.
  • 4 Meng de linzen met de gehakte prei, de knoflook, het bieslook, zout, peper en de paprikapoeder.
  • 5 Kluts de eieren en klop ze door de crème fraîche. Schep dit mengsel door de vulling.
  • 6 Leg 3 velletjes filodeeg op elkaar. Verdeel de vulling over het midden. Vouw de deegpunten bij elkaar tot een buideltje. Strik dit vast met het preilint. Maak 4 tasjes.
  • 7 Bak ze op een ingevette bakplaat in circa 15 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.

wijnadvies

Een echt wittewijngerecht. Kies Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi, Montalto Pinot Grigio of Chardonnay van Jean Sablenay, Danie de Wet of Viña Maipo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 10 gram