4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Fish and chips

Fish and chips

ingrediënten


15 min
4 personen
ravigotesaus
8 augurken

dit product is niet beschikbaar

100 gram zuivelspread knoflook & kruiden
400 gram diepvriestuinerwten

dit product is niet beschikbaar

4 lekkerbekjes
2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

900 gram aardappelpartjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

ovenschaal

staafmixer

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de aardappelpartjes om met de olie. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over de met bakpapier beklede bakplaat. Leg de bevroren lekkerbekjes naast elkaar in de ovenschaal.
  • 2 Rooster de aardappelpartjes en lekkerbekjes onder elkaar 20 min. in de oven. Schep halverwege de aardappeltjes om en wissel de schaal en bakplaat van plek in de oven.
  • 3 Maak intussen de erwtendip. Kook de erwten 4 min. Giet af, bewaar wat kookvocht en pureer met de staafmixer samen met de zuivelspread tot een smeuïge puree. Voeg eventueel wat water toe. Breng op smaak met zout en peper en houd warm.
  • 4 Serveer de aardappeltjes met de vis, erwtendip, augurken en ravigotesaus.

bereidingstip

Lekker met citroen.. Ook lekker met piccalilly, cocktailsaus en mayonaise.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 643 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 24 gram