4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Fish & chips

Fish & chips

ingrediënten


30 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

frituurolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter witbier

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter pils

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

225 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram vastkokende aardappel

dit product is niet beschikbaar

4 kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

bakplaat met bakpapier

  • 1 Dep de visfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Boen de aardapels schoon en snijd ze in lange frieten. Kook de aardappelfrietjes 5 minuten voor en laat ze uitlekken in een vergiet. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Klop de bloem met het bier en bakpoeder tot een glad beslag. Verhit de frituurolie in een frituurpan, wok of hapjespan tot 180°C. Bestuif het werkvlak met bloem. Haal de kabeljauwfilets erdoor en dompel de vis daarna in het bierbeslag. Frituur de visfilets 3-4 minuten, tot er een goudbruin en krokant korstje ontstaat. Leg de vis op de bakplaat en zet in de oven.
  • 3 Dep de frietjes droog en frituur ze in 3-4 minuten lichtbruin en krokant. Serveer de fish & chips eventueel in een zakje van (bak)papier. Garneer met de partjes citroen. Lekker met rabarbercompote (zie tip).

bereidingstip

Serveer dit recept met een rabarbercompote met aardbei. Snijd 750 gram geschilde rabarber in stukken van 3 cm. Verwarm de rasp en sap van 1 sinaasappel met 100 gram suiker, 1 theelepel kaneelpoeder en de rabarber en laat zachtjes 10 minuten koken. Snijd 400 gram aardbeien in stukjes, voeg toe en kook nog 8-10 minuten. Roer af en toe door. Laat afkoelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 790 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 87 gram
eiwit 38 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip