4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht

Fish dog

ingrediënten


15 min
4 personen
4 hotdogbroodjes
150 gram tzatziki

dit product is niet beschikbaar

100 gram kropsla
4 eetlepels Amsterdamse uien

dit product is niet beschikbaar

4 snack komkommers

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels dille

dit product is niet beschikbaar

400 gram spitskolen

dit product is niet beschikbaar

4 lekkerbekjes

benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de bevroren lekkerbekjes naast elkaar in de ovenschaal en bak in ca. 18 min. in het midden van de oven lichtbruin.
  • 2 Maak intussen de salade. Meng de spitskool, 2 el dille, komkommer, Amsterdamse ui en de helft van de sla. Maak een dressing van 3 el vocht uit de pot van de uien met 2 el tzatziki. Schep door de groenten en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Snijd de broodjes aan de bovenkant over de lengte in. Verdeel de rest van de sla erover, leg er een lekkerbekje op en schep er wat tzatziki op. Bestrooi met de rest van de dille en serveer met de salade en de rest van de tzatziki.

bereidingstip

Ook lekker met ketchup en srirachamayo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 452 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 22 gram