4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Fishpie met gegratineerde aardappelpuree

Fishpie met gegratineerde aardappelpuree

ingrediënten


45 min
4 personen
ei

dit product is niet beschikbaar

450 gram koolvisfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde dragon

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 snufje nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

600 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappelen in ruim water met zout gaar en giet ze af. Stamp ze fijn met de helft van de boter en breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • 2 Verwarm de rest van de boter en fruit hierin de ui circa 5 minuten lichtbruin en zacht. Voeg de wortel- en bleekselderijblokjes toe en bak nog 2 minuten verder.
  • 3 Voeg de dragon, crème fraîche en mosterd toe en breng de saus aan de kook. Laat een paar minuten inkoken en breng verder op smaak met zout en peper. Roer de peterselie erdoor.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de vis in een ingevette ovenschaal en giet de roomsaus erover.
  • 5 Dek af met de aardappelpuree. Trek er met een vork strepen in en bestrijk de puree met wat losgeklopt ei. Bak de schotel in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Koolvis kan worden vervangen door zalmfilet.

wijnadvies

Werkelijk verrukkelijk met Pinot Blanc van Arthur Metz of met de Sauvignon Blanc van Indomita.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 530 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 24 gram