8 personen
gemiddeld
45 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Flamingo-frambozencheesecake

Flamingo-frambozencheesecake

ingrediënten


45 min
8 personen
eetbare bloemen
250 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

350 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

30 gram boter

dit product is niet beschikbaar

150 gram tarwebiscuitjes

dit product is niet beschikbaar

150 gram kandijkoekjes

dit product is niet beschikbaar

3 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Week de gelatine in koud water. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine en meng met de gesmolten boter. Schep de gemalen koekjes in de met bakpapier beklede springvorm, druk stevig aan en zet in de koelkast.
  • 2 Pureer 250 gram frambozen. Verwarm deze frambozenpuree in een steelpan en los de gelatine en vanillesuiker erin op.
  • 3 Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel de mascarpone en de frambozenpuree voorzichtig door de slagroom en meng tot een egaal geheel.
  • 4 Schep het mengsel op de taartbodem en laat minimaal 4 uur afgedekt opstijven in de koelkast. Decoreer de taart met frambozen, eetbare bloemen en vrolijke (flamingo)prikkers.

bereidingstip

Vervang in dit recept de frambozen door aardbeien of een combinatie van bosvruchten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté