gemiddeld
40 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Flamingo-limoenmuffins

Flamingo-limoenmuffins

ingrediënten


40 min
1 chocolade glazuurstift

dit product is niet beschikbaar

2 pakjes roze marsepein
2 eetlepels bietensap

dit product is niet beschikbaar

50 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

250 gram kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

120 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

300 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

10 muffinbakvormpjes

muffinvorm

spuitzak

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de bloem met de suiker, het bakpoeder en een snufje zout in een grote kom. Klop in een andere kom de eieren met de kokosmelk, limoenrasp en de helft van het limoensap in circa 5 minuten tot een schuimig mengsel.
  • 2 Spatel vervolgens het eimengsel door het bloemmengsel en roer tot een glad beslag. Zet de papieren vormpjes in de muffinvorm en verdeel het beslag erover.
  • 3 Bak de muffins in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Laat minimaal 2 uur afkoelen. Klop intussen de roomkaas met de boter, poedersuiker, rest van het limoensap en het bietensap tot een luchtige, roze massa. Doe het mengsel in de spuitzak en spuit een toef ervan op de muffins.
  • 4 Rol de marsepein uit. Maak er met je vingers 10 staafjes van en snijd 20 druppelvormige figuurtjes uit. Buig het topje van de staafjes naar beneden en teken er met de glazuurstift oogjes en een snaveltje op. Steek de staafjes als kop aan de voorkant in het roomkaasmengsel en druk de druppelvormige figuurtjes aan de zijkant erin als vleugels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté