bakplaat
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
bakplaat
bereiden
bereidingstip
Een dunne bodem maakt de flammkuchen extra knapperig. Geen flammkuchendeeg in huis? Gebruik dan bladerdeeg, lekker luchtig.. <h4>Variatietips</h4> • Je kunt veel kanten op met de topping. Spek en ui zijn de traditionele keuze. Maar je kunt ook gerookte zalm en ui gebruiken. Die kun je eventueel nog kruiden met dille of ruccola.<br/> • Of kies voor kip, pesto, zongedroogde tomaten en rucola.<br/> • Lekker pittig maak je je flammkuchen met chorizo en paprika. Daar kun je ook jalapeño aan toevoegen.<br/> • Een vegetarische flammkuchen maak je met geitenkaas, honing en walnoten. Champigons en prei zijn ook een lekkere vega topping, net als spinazie, feta, rode ui en zwarte olijven.<br/> • Flammkuchen kun je ook als dessert eten. Maak hem zoet met appel, kaneel, rozijnen en poedersuiker. Of met banaan, chocoladepasta en amandelschaafsel. <br/> • Voor een wat lichtere variant vervang je de crème fraîche door Griekse yoghurt. . <h4>Wat is flammkuchen eigenlijk en waar komt het vandaan?</h4> Flammkuchen is een traditioneel recept, afkomstig van het platteland van Duitsland en Frankrijk. Daar heet-ie trouwens tarte flambée, maar de meeste Nederlanders kennen hem als flammkuchen. Het is enigszins vergelijkbaar met pizza, en wordt in de oven gemaakt. Er is wel een groot verschil tussen de soorten deeg. Pizzadeeg wordt gemaakt met gist en rijst. Het deeg voor flammkuchen rijst niet, want er zit geen gist in. Of flammkuchen daarom gezonder is dan pizza kun je niet zomaar zeggen. Dat hangt nog altijd af van de topping.. <h4>Kun je flammkuchen bewaren?</h4> • Flammkuchen kun je prima een dag eerder maken en voor gebruik opwarmen.<br/> • Als je hem in aluminiumfolie bewaart, kun je je flammkuchen nog 1-2 dagen bewaren in de koelkast.<br/> • Het deeg kun je invriezen, maar de topping liever niet. <br/> • Wil je je flammkuchen weer opnieuw opwarmen? Dat kan met de oven: 10 minuten op 180°C.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 433 kcal |
vet | 27 gram |
verzadigd vet | 13 gram |
koolhydraten | 35 gram |
eiwit | 11 gram |
WEB01-SPAR-PU