4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, klein gerecht, tussengerecht
home recepten Flammkuchen met bacon en knolselderij

Flammkuchen met bacon en knolselderij

ingrediënten


25 min
4 personen
50 gram gemengde sla

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel azijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

75 gram bacon

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels volle kwark

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

150 gram mix voor pizzabodem

dit product is niet beschikbaar

knolselderij

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • 2 Smelt de boter in een pan en fruit hierin de ui en knolselderij zachtjes circa 5 minuten.
  • 3 Bereid het pizzadeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 4 Bestuif een bakplaat met bloem en rol het deeg hierop uit tot een langwerpige lap.
  • 5 Roer de crème fraîche en kwark door elkaar en bestrijk het deeg ermee. Verdeel de baconreepjes en het knolselderijmengsel erover.
  • 6 Bak de flammkuchen circa 15 minuten in het midden van de oven.
  • 7 Klop de olie en azijn door elkaar en maak de sla aan met deze dressing.
  • 8 Neem de flammkuchen uit de oven, snijd in repen en serveer op bordjes met een pluk sla.

wijnadvies

Elzasser wit, bijvoorbeeld Arthur Metz Pinot Blanc of Riesling.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 11 gram